Loading...
Menu

Dvouručák se slaninovou marmeládou


Slaninová marmeláda:

Slaninu si nakrájej a osmažím do hněda. Vysmažené kousky odlož na talíř s ubrouskem. Do výpeku hoď najemno nakrájenou šalotku. Až začne cibulka chytat barvu, přidej nasekaný stroužek česneku, nechej osmahnout a přidej třtinový cukr, javorový sirup a jablečný ocet. Nechej 5 minut provařit na mírném ohni.

Chipotle majonéza:

Smíchej 2 lžíce majonézy s 2 nasekanými chipotle papričkami z adobe sauce konzervy a přidej i trochu adobe omáčky. Nechej hodinu odležet v lednici.

Dvouručák osol a opepři z obou stran a vlož na rozpálený gril či pánev. Po 4 minutách otoč a polož na maso 2 plátky cheddaru. Po dalších 4 minutách maso sundej. Rozkroj housku a lehce opeč vnitřní strany, které trochu pomaž máslem. Když je houska opečená, na spodní stranu dej nejprve chipotle majonézu, pak salát, cherry rajčátka nakrájená na plátky, opečené maso a navrch nanes vrstvu slaninové marmelády. Přikryj druhou částí housky.


Ingredience:
  • Dvouručák Láďa Grileman
  • Hamburgerová houska
  • 2 plátky cheddaru
  • Salát little gem
  • 3 cherry rajčata
  • Šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce majonézy
  • 200g slaniny
  • Sůl, pepř
Na chipotle majonézu:
  • Chipotle papričky v „adobe sauce“
  • Majonéza
Na slaninovou marmeládu:
  • 200g slaniny
  • 2 lžíce třtinového cuktu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce jablečného octa