Loading...
Menu

HAMBURGER S DOMÁCÍ SLANINOVOU MARMELÁDOU A S ORIGINÁLNÍ CHIPOTLE MAJONÉZOU

Od Honzy Strachoty - výherce soutěže Hledá se Grileman 2016
Slaninová marmeláda:

Slaninu si nakrájíme a osmažíme do hněda. Vysmažené kousky odložíme na talíř s ubrouskem. Do výpeku hodíme najemno nakrájenou šalotku. Až začne cibulka chytat barvu, přidáme nasekaný stroužek česneku, necháme osmahnout a přidáme třtinový cukr, javorový sirup a jablečný ocet. Necháme 5 minut provařit na mírném ohni.

Chipotle majonéza:

Smícháme 2 lžíce majonézy s 2 nasekanými chipotle papričkami z adobe sauce konzervy a přidáme i trochu adobe omáčky. Necháme hodinu odležet v lednici.

Dvouručák osolíme a opepříme z obou stran a vložíme na rozpálený gril či pánev. Po 4 minutách otočíme a položíme na maso 2 plátky cheddaru. Po dalších 4 minutách maso sundáme a rozkrojíme housku a lehce opečeme vnitřní strany, které trochu pomažeme máslem. Když je houska opečená, na spodní stranu dáme nejprve chipotle majonézu, pak salát, cherry rajčátka nakrájená na plátky, opečené maso a navrch naneseme vrstvu slaninové marmelády. Přikryjeme druhou částí housky.


Ingredience:
  • Dvouručák Láďa Grileman
  • Hamburgerová houska
  • 2 plátky cheddaru
  • Salát little gem
  • 3 cherry rajčata
  • Šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce majonézy
  • 200g slaniny
  • Sůl, pepř
Na chipotle majonézu:
  • Chipotle papričky v „adobe sauce“
  • Majonéza
Na slaninovou marmeládu:
  • 200g slaniny
  • 2 lžíce třtinového cuktu
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 2 lžíce jablečného octa